Meer controle over je Kia of Hyundai hebben?

Een echte techneut houdt van spelen met elektronica. Of het nu een tandenborstel is of een LED lamp… Deze keer was mijn Kia Stonic het slachtoffer. Met wat rondneuzen in het menu, service manual en rond lezen op verschillende fora, erachter gekomen dat er niet een maar twee Engineering Mode menus aanwezig zijn. Een voor haar eigen Android schil (1) en een voor het Android besturingsysteem zelf (2).

Na het activeren van het eerste (1) menu kun jij bepaalde instellingen aan/uit zetten in het multimedia/navigatie systeem die via de normale interface niet te wijzigen zijn. Ook kun je een diagnose uitvoeren van jouw auto en de logboeken uitlezen. Wil jij het ook proberen? Ga naar Instellingen -> Informatie en druk met twee vingers tegelijk op Map en Mapversie tot er gevraagd wordt om een pincode (1111). Het tegelijk drukken met twee vingers is heel inconsistent, soms zijn 2/3 taps voldoende en soms 10/11 taps. Twee opties die ik erg handig vind en aan heb gezet zijn Intersection View (Navigatie – Debug) en Multi route mode (Navigatie). Het uitlezen van de logboeken brengt ook leuke informatie met zich mee over jouw auto. Hiervoor moet je wel een USB stick gebruiken of een computer/laptop aansluiten mbv USB aan de auto.

Na het activeren van het tweede (2) menu kun jij instellingen binnen het Android besturingsysteem wijzigen en eigen Android applicaties installeren. Het toegang krijgen hiervoor is iets lastiger. Ik heb hiervoor een video gemaakt om het te demonstreren.

Ga naar Instellingen -> Schermbeveiliging instellingen en druk met een vinger onder de drie mogelijke schermbeveiligingen in een patroon van 1 – 2 – 3 – 2 – 1 – 2 – 3 – … (zie video), tot er gevraagd wordt om een pincode. De pincode bij menu 2 is dynamisch, namelijk het huidige tijdstip. Bijvoorbeeld: het is nu 20:00 dan is de pincode 2000.

Met behulp van het menu Android Settings, is het mogelijk om het Android besturingsysteem instellingen te wijzigen. Met behulp van het All Applications menu, krijg je een overzicht te zien met alle geïnstalleerde Android applicaties. Hierdoor kun jij het multimedia / navigatie system als een volwaardige Android Tablet gebruiken.

Nu is het mogelijk op drie manieren eigen applicaties te installeren. 1. SD-Kaart, 2. USB Stick en 3. Online. Hier in mijn voorbeeld laat ik zie hoe je het met behulp van een USB Stick kunt doen. Plaats de .apk van applicatie(s) die je wilt installeren, in het root van jouw USB Stick (Let op dat de .apk Android 4.2.2 compatible moet zijn). Ga naar de Browser en voer de installatie uit door het .apk te openen file:///storage/usb0/bestandsnaam.apk. Eerste keer moet je nog toestaan dat er applicatie geïnstalleerd mogen worden van onbekende ontwikkelaars. Eenmaal toegestaan, kun je alle applicaties naar keuze installeren.

Overzicht van geïnstalleerde applicaties in mijn auto:

  • EasyTouch 4.5.26 voor on-screen navigatie (voor menu etc.) knoppen;
  • Netflix 4.8.0 build 9019 spreekt voor zich;
  • SoundAbout Pro v2.7.0.1 voor het geluid te routeren naar de speakers, anders heb je geen geluid bij applicaties zoals Netflix en Youtube;
  • YouTube 13.50.52 spreekt voor zich;
  • Plex 7.10.0.8875 spreekt voor zich;
  • Chrome 48.0.2564.95-256409500 spreekt voor zich;
  • Set Orientation alle applicatie forceren in Landscape mode te laten zien;
  • Root Explorer Pro 4.2.4 File explorer / verkenner om installatie van de andere applicaties te vereenvoudigen.

Wie kunnen van hier gebruik van maken? De volgende auto’s kunnen hier gebruik van maken omdat dezelfde software wordt gebruikt:

Kia: Stonic, Rio4, Niro, e-Niro, Picanto 3, Sportage 5, Optima JF (K5), Soul, Ceed, Sorento Prime, Stinger, Cerato (Forte)
Hyundai: Ioniq, Kona, Solaris, SantaFe, Sonata, Elantra, Creta, Genesis G70, Genesis G80

Nu is er natuurlijk ook een discussie punt. Ik ben persoonlijk natuurlijk heel blij dat ik volledig toegang heb weten te krijgen en het systeem volledig kan aanpassen met mijn eigen voorkeuren. Wat is jullie mening hierover? Is dit een vulnerability en moet het gedicht worden door Kia & Hyundai? Of is het juist goed dat ze de techneuten/eind gebruikers wat meer controle in eigen hand geven?